Agrarisch

agrarische sector

Op agrarisch gebied zijn er diverse warmtepomp-concepten denkbaar waarmee veel bespaard kan worden op energiekosten.
Denk hierbij aan een grote hoeveelheid restwarmte in afvoerlucht, afvoerwater, mest of te koelen melk. Zelfs bij restwarmte producten van 10°C is d.m.v. een warmtepomp veel aardgas en dus geld te besparen.

toepassing in melkveehouderij

Enerso heeft speciaal voor de melkveehouderij het Milkco concept ontwikkeld dat de warmte uit koemelk omzet in gratis energie voor verwarming. Door inzet van de Enerso warmtepomp wordt de koemelk op de bewaartemperatuur gebracht en de onttrokken warmte opgewaardeerd naar een temperatuur geschikt voor verwarming van kantoor, woonhuis en warmtapwater.

Het systeem is leverbaar in verschillende groottes en wordt als één totaaloplossing geleverd. Vanaf dag 1 kunt u al energie, dus geld besparen.

Milkco Concept:  Beproefd concept, eenvoudig te installeren

Om het Milkco systeem toegankelijk te maken voor de melkveehouders en de vakbekwame installateurs in deze sector , is het een kant en klaar modulebouw concept. Het systeem is leverbaar in verschillende groottes en wordt als één totaaloplossing geleverd. Zo hoeft niet elke installateur het wiel rondom de Milkco opnieuw uit te vinden en kan het systeem geserviced worden door uw huidige installateur. Onze projectondersteuning en servicedienst kan u helpen waar nodig.

Hoe werkt het Milkco systeem

U kunt de Milkco zien als een transportbedrijf welke de warmte uit de melk haalt en transporteert naar uw verwarmingssysteem. De gemolken warme melk stroomt door een Milkco warmtewisselaar of voorkoeler waarin de melk direct van ~37°C naar ~3°C wordt gekoeld. De melk stroomt dus gekoeld de melkkoeltank in. Tegelijkertijd zorgt de Milkco-machine voor uw verwarming en tapwater met warmte-energie uit de melk.

Restwarmte Milkco systeem Case

Biologische boerderij De Groene Griffioen

11kW Enerso BW warmtepomp

Onze producten

Vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies

  • Wilt u een adviesgesprek aanvragen of heeft u een specifieke vraag voor een van onze specialisten vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>