Restwarmte

ENERSO & RESTWARMTE

Restwarmteprojecten zijn maatwerk systemen die we ontwikkelen met onze eigen R&D-afdeling. In de meeste gevallen maken we dan gebruik van warmtepomptoepassing.

WAT IS RESTWARMTE

Restwarmte is verloren energie uit bijvoorbeeld afvoerlucht, afvoerwater of koelwater/koel-proceswater. Hierbij zijn zelfs temperaturen van bijv. 10°C met de warmtepomp eenvoudig om te zetten naar bruikbare warmte voor verwarming van gebouwen of tapwater.

REST-WARMTEPOMP VOOR PROCESKOELING EN GEBOUWVERWARMING

In plaats van een koelmachine in te zetten voor een industrieel koelproces kan men er ook voor kiezen om hier een warmtepomp voor in te zetten. Het grote voordeel hiervan is dat de onttrokken warmte door de warmtepomp kan worden opgewaardeerd en ingezet kan worden voor verwarming van gebouw en/of warmtapwater. Besparingen van duizenden kuubs gas zijn hierbij geen uitzondering. In sommige gevallen is zelfs de koelmachine geheel overbodig.

MELK KOELEN EN DE BOERDERIJ VERWARMEN MET ONS MILKCO SYSTEEM

Een mooi voorbeeld van een rest-warmtepompsysteem is ons Milkco-systeem.
De Enerso Milkco-warmtepomp koelt de net gemolken koemelk van 37°C naar 3°C bewaartemperatuur. Zo wordt de melk door de Enerso Milkco-warmtepomp gekoeld en tegelijkertijd wordt er warm water geproduceerd voor verwarming en tapwater. Een traditionele koelmachine voor melkkoeling en een gasaansluiting voor verwarming van stal en woonhuis is veelal zelfs overbodig. U mag dan ook rekenen op flinke energie besparingen.

Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van ons Milkco-systeem.

Milkco aansluitingen boven met bord Case

Milkco Geesteren

Milkco warmtepomp in melklokaal

Vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies

  • Wilt u een adviesgesprek aanvragen of heeft u een specifieke vraag voor een van onze specialisten vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>