Warmtepomp kopen

De prijs van een warmtepomp verschilt per warmtepomp. De aanschafprijs hangt voornamelijk af van de grootte van het gebouw met bijhorend warmteverlies en het warme tapwaterverbruik. De warmte van uw woning kan bijvoorbeeld verloren gaan via de ramen, deuren, vloeren, muren en de ventilatie. Hoe hoger de isolatiewaarde van het gebouw, des te lager het warmteverlies en dus ook de investering in een warmtepompsysteem.

Elke gebouwgrootte heeft zijn eigen installatieprijs.

Rijwoning

Woning met 5kW warmteverlies

Vrijstaande woning

Woning met 8kW warmteverlies

Vrijstaande villa

Woning met 13kW warmteverlies

Wilt u weten wat Enerso voor u kan betekenen? Vraag een offerte aan. Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Voeg hier, indien beschikbaar, de volgende bestanden toe voor een zo volledig mogelijke offerte:
  • Tekeningen van de woning met afmetingen van de te verwarmen ruimtes in PDF of DWG
  • EPC berekening indien aanwezig (gemaakt door aannemer)
  • Bouwjaar en bouwlocatie
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rendement / COP

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in een COP-getal. COP staat voor Coëfficiënt of Performance. Dit getal geeft de verhouding weer tussen de afgegeven warmte-energie en de (te betalen)  energie uit het elektra-net. Hoe hoger de COP, des te hoger het rendement. Bij een elektrische kachel is de COP-waarde nooit hoger dan 1; Een ruimte wordt bijvoorbeeld verwarmd met 5kW elektrische kachel. Hiervoor neemt die kachel ook 5kW elektra uit het net op. Een warmtepomp heeft een COP-waarde tussen de 4 en de 6. Een COP van 4 wil dus zeggen dat de warmtepomp 4x meer warmte-energie afgeeft aan de ruimte dan dat hij opneemt.

Een warmtepomp zal een enorme besparing op uw energiefactuur betekenen en dringt tevens uw CO2-emissie terug. Een warmtepomp is dus vriendelijk voor uw budget en het milieu! Net zoals de prijzen van warmtepompen is ook het rendement erg verschillend.

Subsidie

De overheid verleent diverse subsidiemogelijkheden op duurzame energieproductie met behulp van een warmtepomp. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden gesteld aan de subsidieregel. Onze warmtepompen zijn goedgekeurd door de overheid om hiervoor ingezet te mogen worden.

Besparing

Met de HR warmtepompen van Enerso kan een kostenbesparing van wel 80% op elektrische verwarming gerealiseerd worden. T.o.v. gasgestookte cv verwarming ligt de kostenbesparing lager op zo’n +/- 40%. Dit komt doordat de aardgasprijs in Nederland op dit moment nog relatief goedkoop is t.o.v. elektra, maar hier zal een verschuiving in plaats gaan vinden.

Ook op de koelkosten kan men besparen. Met onze aardwarmtesystemen kan men passief koelen. Zo is de kostenbesparing voor comfortkoeling in de zomer al gauw 80% t.o.v. een traditionele airco installatie.

Deze besparingen zijn niet alleen mooi voor onze portemonnee, maar ook nog eens milieu vriendelijk.  Het is zelfs mogelijk om een energieneutrale woning of all-electric woning te realiseren en de CO2-uitstoot te reduceren tot 0.

 

Vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies

 • Wilt u een adviesgesprek aanvragen of heeft u een specifieke vraag voor een van onze specialisten vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
>